Malmö Badmintonakademi

Nyheter

MBA är Europacertifierat

Malmö Badmintonakademi (MBA) är certifierat europeiskt badmintoncenter!

Malmö Badmintonakademi (MBA) startade 2014 sedan Svenska Badmintonförbundet beslutade att det nationella badmintoncentret skulle flyttas från Malmö till Uppsala.

Malmöklubbarna, BMK AURA och Malmö BK arbetar tillsammans för att utveckla MBA som är ett officiellt nationellt satellitcenter samt även ett certifierat europeiskt badmintoncenter.

-          Väldigt glädjande. Ett bevis på att vi är rätt på det och en sporre att fortsätta utveckla Malmö BadmintonAkademi, menar Roger Gustafsson, f.d. ordförande i Malmö  Badmintonalliansförening.

Erkännandet betyder att elitspelare från hela Europa kan söka scholarships hos Europeiska förbundet och därmed träna i perioder i Malmö.

Vad krävs för att få en certifiering av Badminton Europe?

-          Vi måste ha ett visst antal träningar, hög kvalitét på tränare och spelare, bra träningsmöjligheter, visa ett bra upplägg på verksamheten, helst ligga nära en storflygplats och dessutom kunna hjälpa till med boende.

-          Dessutom ska det finnas möjligheter till gym, mental träning, kosthållning etc. och det ligger helt i linje med vad kommunala  Malmö Idrottsakademi (MIA) erbjuder.

För närvarande (säsongen 2018-2019) är det tolv spelare på akademin.

Mer information via Badminton Europes länk nedan.

Author:
Posted in: Uncategorized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>